Scoala Postliceala “Coman” – Galati

            Prezentarea Unitatii de Invatamant. Istoric

            Scoala Postliceala “COMAN” este o institutie de invatamant preuniversitar, promotor al invatamantului particular din tara noastra, care completeaza activitatea educationala de 19 ani a Liceului Teoretic“ Marin Coman”. In luna martie a anului 1999, sub indrumarea si la initiativa prof. Marin Coman a luat fiinta Asociatia Nonprofit „Sa invatam impreuna” al carei obiectiv principal de activitate este intemeierea unui liceu particular.

            Ca urmare, la solicitarea asociatiei, la data de 18.03.1999, Ministerul Educatiei Nationale emite avizul pentru obtinerea personalitatii juridice a Asociatiei „Sa invatam impreuna”.La data de 14.04.1999, sentinta Civila nr. 52 a Tribunalului Galati prin care se acorda personalitate juridica  Asociatiei „Sa invatam impreuna”, devine definitiva si irevocabila. In acest moment sunt intrunite conditiile legale pentru desfasurarea activitatilor de invatamant conform Statutului Asociatiei.

            De aceea, in urma solicitarii Asociatiei „Sa invatam impreuna”, Ministerul Educatiei si Invatamantului acorda avizul 36139/14.07.1999 pentru functionarea unitatii scolare pentru forma de invatamant  cu frecventa redusa.

            Inspectoratul Scolar Judetean Galati prin avizul nr. 8177/3.01.2000 este de acord cu functionarea unitatii noastre scolare cu forma de invatamant: frecventa redusa.

            Fiind intrunite toate conditiile legale pentru desfasurarea activitatilor de invatamant, la data de 1.04.2000, unitatea de invatamant intra in posesia ordinului M.E.N. nr. 5139/22.12.1999, cu privire la organizarea invatamantului cu frecventa redusa.

            In anul 2001, au fost initiate procedurile legale pentru a infiinta forma de invatamant de zi. In urma evaluarii unitatii de invatamant de catre C.N.E.A.I.P. se emite ordinul nr. 3821 din 23.05.2002 care acorda Autorizatia de Incredere cu nr. 356/5.06.2002.

            Incepand cu septembrie 2004, liceul s-a mutat in sediul propriu din Galati, Str. Domneasca Nr. 231.

            La data de 10.04.2006, a fost depus la ARACIP dosarul de autoevaluare pentru acreditarea unitatii de invatamant „Liceul Particular –Marin Coman” – acreditarea nivelului de invatamant liceal, filiera teoretica, profilul uman, specializarea filologie, cu forma de invatamant zi.

            In urma evaluarii externe efectuata de catre ARACIP in iunie 2006, unitatea scolara: Liceul Particular „Marin Coman” a fost acreditata prin Ordinul de acreditare nr. 5643/14.11.2006.

            Scoala  Sanitara Postliceala “COMAN”  functioneaza in scopul pregatirii absolventilor  Liceului Teoretic  Marin Coman,dar nu numai,  in conformitate cu prevederile legale, pentru profesia de asistent medical generalist , conferindu-se astfel continuitate actului de invatamant desfasurat in acest spatiu. Procesul instructiv- educativ desfasurat in unitatea scolara se afla la nivelul standardelor europene privind structura programelor de invatamant, cumuland peste 4000 de ore pentru calificarea de asistent medical generalist.

           Pentru calificarea profesionala de asistent medical generalist 57,6% din numarul total de ore respectiv, 2648 ore sunt reprezentate de practica, restul 42,4% , insumand 1952 de ore, reprezinta teoria, din acestea din urma 654 de ore (14,2% din total) sunt ore de nursing si ingrijirea omului sanatos si omului bolnav.

            Absolventii Scolii Postliceale COMAN dobandesc  in cei 3 ani de studiu o inalta pregatire profesionala, urmarindu-se absorbtia acestora, in proportie de 80%, pe piata fortei de munca, atat in unitati spitalicesti, farmacii din tara, cat si din strainatate.

 

Pozitia  geografica

Scoala Postliceala “COMAN” se afla in zona centrala  a municipiului Galaţi, strada Domneasca nr. 231.Suntem singura școala postliceala sanitara particulară, din orașul Galati,  care își desfășoară activitatea  in locatie proprie , cu o sala de demonstratii la standardele cele mai  inalte .

Despre specializarea – Asistent Medical Generalist

 

EDUCATIE

Să cercetăm cele ce s-au petrecut, să cunoaştem cele prezente, să aplicăm cele învăţate. Hipocrate

PRACTICA

Avem numeroase parteneriate cu spitale si centre specializate, ce ne vor ajuta sa punem bazele procesului de invatare.

MUNCA

Va oferim ajutorul in gasirea unui loc de munca dupa absolvirea studiilor astfel incat sa puteti pune in practica cunostintele acumulate la Scoala Postliceala Coman.

Scoala Postliceala “Coman” Galati

NOI CREDEM CA EDUCATIA ESTE CHEIA

scoala postliceala